PDA

View Full Version : Genoplot - Raw Data Uploads



GenoPlot
08-14-2020, 12:07 AM
Hi Anthrogenica community,

We are excited to announce the release of our Raw Data Upload capability over at Genoplot (https://genoplot.com/)!

All users of our services now have the option of adding their raw data files from 23andMe, FTDNA, MyHeritage and Ancestry, which we aim to include for numerous future analyses tools in the coming weeks and months.

How Do I Upload My Raw Data?
Couldn't be simpler!

If you would like to use our nMonte Runner:


Sign in with your Subscriber account
Click Menu at the top-right of your screen
Select nMonte Runner
Press the Add link above the Samples field on the left side of your screen and then press Cancel to leave the coordinate simulation page
Click the Upload raw data button (last of three) (Attachment A)
Fill in the mandatory fields (Attachment B )
Generate your Encryption Token (your personal data's access password that only you can view - Ensure to note it somewhere)
Done!

Alternatively, to use your raw data for our library of Admix Calculators:


Sign in with your Subscriber account
Click Menu at the top-right of your screen
Select Admix Calculators
Press the Edit link above the DNA Files field above the library at the top of your screen (Attachment C)
Repeat steps 5-8 shown in the list above


For visual guidance, please refer to Attachment A-C.


What Happens To My Raw Data?
Genoplot treats user data with unprecedented consideration. In order to protect your data, we are the first personal genomics startup firm to employ industry-standard data security procedures (Server Side Encryption with Customer Keys, SSE-C). Further, our procedures do not rely on native data storage (all customer data is relayed through secure cloud storage which guarantees your anonymity and denies access to Genoplot or any third parties).

As a result, we grant our users with an unparalleled degree of data security and robustness in the emergent academic-to-consumer genomics online environment that is not offered by any of our competitors.


Further Questions or Troubleshooting?
If you're experiencing any technical issues with this feature, please submit a ticket to us on-site (Help icon at the bottom-right of all pages) or post here.

For additional information regarding any aspect of our data security and management, please refer to our Privacy and Terms section in the Menu area in the coming days. We will also have a Support Forums active in due course.

Thanks!

-- Genoplot

389333893438935

JerryS.
08-14-2020, 12:14 AM
what's the cost for uploading our own raw data and getting your readings?

GenoPlot
08-14-2020, 12:55 AM
Hello, JerryS!


what's the cost for uploading our own raw data and getting your readings?

There is no cost whatsoever for uploading your raw data to Genoplot once you've registered an account with us.

Once an individual has registered an account and has their data uploaded, you can get your results for the various tools we host afterwards.

Hope that's helpful!

-- Genoplot

JerryS.
08-14-2020, 01:31 AM
Getting those results cost money.

Thank you just same

GenoPlot
08-14-2020, 04:26 AM
Hi again, JerryS!


Getting those results cost money.


Free users start off with 100 Credits on our platform, which grants you the ability to perform quite a few calculator models before said Credits run out.

If you're so inclined, you're more than welcome to trial our services with that allocation - Any feedback would be much appreciated.

If not, no problem - Thank you for your interest!

dosas
08-14-2020, 05:48 AM
I run out of my 3000 credits per month quickly, any chance of an *unlimited* sub?

Sorry, if off-topic.

lifeisdandy
08-14-2020, 07:15 AM
Where do I get the encryption token

lifeisdandy
08-15-2020, 01:03 AM
I'm very confused on how to upload my data

GenoPlot
08-15-2020, 03:09 AM
I'm very confused on how to upload my data

The upload process is quite straightforward. You select the 'Add your DNA file' option on the 'Admix Calculators' page

https://nimbus-screenshots.s3.amazonaws.com/s/047ae287ffc9df33ea74425745e602fd.jpg

Followed by filling in the appropriate fields in the 'Add File' pop-up

Since this is your first upload, you will need to click on the 'Generate' button to create a new encryption token which will automatically be pasted in the encryption token field. You will need to save this token as it is required for all future access to uploaded files. This is an additional layer of security beyond your username and password. It ensures that no one other than yourself will ever have access to your uploaded file(s) as the files are encrypted using this token as a key. All future uploads must use the same token.

Should this token ever get misplaced, the uploaded files are no longer readable. In this case, a new set of files will need to be uploaded with a newly generated token. The previously uploaded (and unreadable) files are automatically removed.

https://nimbus-screenshots.s3.amazonaws.com/s/7484427f5f73a9c5e7b5f52a769ae074.jpg

lifeisdandy
08-15-2020, 04:20 AM
Ok I think its because I'm using my mobile

firemonkey
08-15-2020, 09:30 AM
Couldn't get the encryption code. It was supposed to have been sent to clipboard, but nothing happens when trying to paste into notepad.

firemonkey
08-15-2020, 09:44 AM
There's nothing showing in clipboard!

GenoPlot
08-15-2020, 02:05 PM
There's nothing showing in clipboard!


If the token does not show up in the clipboard, you can always copy it by clicking on the 'Copy' button next to the 'Encryption Token' field.

https://nimbus-screenshots.s3.amazonaws.com/s/e27c13570846410cb075a10aeb60a96e.jpg

You can also view the token by clicking on the 'Show Token' icon in the field. Once visible, you can simply copy by selecting the token and using the normal process of Control-C (Windows) or Command-C (Mac) to copy.

firemonkey
08-15-2020, 02:25 PM
If there was any of that I'd do it, but there isn't.

Problem solved. It wasn't working with Firefox, but did with Chrome.

Having uploaded the data I can see no way of actually using it.


Can use if for the various admix calcs but not with nMonte runner.

lifeisdandy
08-15-2020, 08:32 PM
I keep getting this error...38995

Buxoro
08-15-2020, 09:31 PM
Well for me worked well, uploaded csv FtDna without issues.
The only issue is that i have no credits to use calculators.

iloko
08-16-2020, 03:05 AM
If there was any of that I'd do it, but there isn't.

Problem solved. It wasn't working with Firefox, but did with Chrome.

Having uploaded the data I can see no way of actually using it.


Can use if for the various admix calcs but not with nMonte runner.
Same here.... Cannot use my raw data with nMonte Runner--- my raw data file doesn't show up at all in the selections list

Avrowolf
08-21-2020, 02:33 PM
It doesn't appear to do anything when I select one of the Eurogene things and click run